Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Analize pentru permis auto dupa reguli noi

oftalmologInvestigaţiile pentru obţinerea permiselor auto se vor face doar în centrele medicale, policlinicile sau spitalele care au contract cu sistemul de asigurări.

Unităţile medicale care fac analize pentru aspiranţii la permisul de şofer trebuie să aibă contract cu casele de asigurări, se stabileşte într-un ordin al ministrului sănătăţii. Cei care vor să ofere astfel de servicii trebuie autorizaţi de direcţiile de sănătate judeţene.

Lista centrelor unde se pot face astfel de analize va fi publică şi va fi afişată la sediul DSP-urilor. Analizele trebuie făcute în centrele în cauză atât de cei care vor permis pentru categoria B, dar şi de conducătorii de tramvai sau autovehicule.

Listele cu centrele autorizate, afişate la DSP-uri şi la poliţie

„Faptul că se cere acestor centre medicale să aibă contract cu asigurările certifică servicii de calitate şi că respectivele cabinete sunt autorizate. Listele centrelor medicale unde se pot face analize vor fi publice, afişate la sediul DSP-urilor, dar şi la poliţie sau şcolile auto. Nu se schimbă nimic în privinţa sumelor de bani care trebuie plătite pentru analizele respective”, declară Oana Grigore, de la Biroul de Presă al Ministerului Sănătăţii.

După ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, unităţile de asistenţă medicală din categoria cabinetelor medicale, a societăţilor civile medicale, unităţilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul spitalelor, centrelor de diagnostic şi tratament care se află în contract cu casele de asigurări pot depune dosare în vederea autorizării la direcţiile de sănătate publică.

Centrele medicale care vor autorizaţii trebuie să fie în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale în ambulatoriu pentru una sau mai multe din următoarele specialităţi: medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generală, ortopedie.

Direcţiile de sănătate sunt obligate să facă publică, inclusiv prin afişarea la loc vizibil la sediul acestora, lista cuprinzând numele unităţilor de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie, precum şi datele de contact ale acestora şi să o actualizeze permanent.

CÂT COSTĂ ANALIZELE PENTRU CARNET? De la 80 lei la peste 450 de lei

Costurile ce trebuie plătite de viitorii şoferi sau de cei cărora le expiră permisul pentru fişa medicală, ce include consultaţii la ORL, oftalmologie sau psihiatrie, variază între 80 de lei şi peste 450 de lei.


» Citeste si:

2 comentarii la Analize pentru permis auto dupa reguli noi

  • octav

    cam mare marja… de la 80 la 450 de lei… dar sunt convins ca o sa mai scada, pentru ca va fi concurenta, toata lumea se va duce la cabinetele mai ieftine, care ofera aceleasi servicii pe bani mai putini.

  • vreau sa stiu cala scutere trebue permis sa numa atestat

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*