Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


ARTRI solicita modificarea de urgenta a OMT nr.42/2006

Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale solicita modificarea in regim de urgenta a OMT nr.42/2006 pentru transpunerea corecta in legislatia romana a prevederilor Directivei 2003/59/CE. ARTRI s-a sesizat in privinta manierei in care Autoritatea Rutiera Romana din Ministerul Transporturilor impune examinarea conducatorilor auto care realizeaza transport de marfuri si persoane la absolvirea cursurilor de pregatire periodica. Conform Directivei Europene 59 din 2003, autoritatea competenta este obligata sa elibereze certificate de competenta profesionala tuturor soferilor care au urmat cursurile constand in 35 de ore de pregatire in cinci zile in decursul a cinci ani, dar, potrivit ARTRI, Ministerul Transporturilor ii constrange pe conducatorii auto la o examinare abuziva. De asemenea, incepand cu 12 noiembrie 2010, soferii sunt examinati in sistem informatic, pentru fiecare dintre acestia centrele de pregatire fiind nevoite sa plateasca examinatorilor, angajati ARR, sume cuprinse intre 21 si 30 de lei.

(sursa:traficmedia.ro)


» Citeste si:

1 comentariu la ARTRI solicita modificarea de urgenta a OMT nr.42/2006

  • VAS IOAN

    Buna,
    In anul 2010 am fost amendat cu suma de 1000 lei,pt ca am avut Atestatul expirat.Am prezentat atestat valabil ADR marfuri periculoase.Din acte a reiesit firma la care eram angajat.La contestatia facuta catre Tribunal am atasat chitanta de 400 lei pt plata de o noua formare profesionala,vizite medicale ,test psihologic valabil.Totusi am fost acuzat ca prezint pericol social.
    NU SUNT DEACORD CA DIN CINCI IN CINCI ANI SA PLATESC ACEA FORMARE PROFESIONALA. Va rog sa -mi dati un raspuns,ce e de facut.Multumesc.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*