Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Asistenta juridica gratuita si sprijin financiar pentru soferii carora li se ridica masina in mod abuziv

Soferii care sunt victime ale unui abuz pot apela la Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania (ASDR), organizatie infiintata cu scopul de a denunta abuzurile impotriva soferilor si de a le oferi sprijinul necesar pentru a-si exercita drepturile.

Ridicarea masinilor a devenit o reala problema la nivel national. Zilnic sunt ridicate mii de masini pentru parcare neregulamentara, in conditiile in care nu exista suficiente locuri de parcare. in majoritatea cazurilor soferul este cel care a gresit. Exista insa si cazuri in care firmele de ridicari auto actioneaza abuziv.

Majoritatea abuzurilor comise impotriva soferilor raman necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizeaza pe faptul ca unii soferi nu cunosc legislatia. Pe de alta parte, soferii care realizeaza ca s-a comis un abuz considera ca nu vor avea niciodata castig de cauza in fata celor care fac legea – firmele de ridicari auto, Primarii, servicii de Politie Rutiera – astfel incat ajung sa plateasca taxa de recuperare a masinii fara sa mai traga un semnal de alarma privind abuzul comis. si nu in ultimul rand, sunt soferii care ar vrea sa-si ceara drepturile in instanta, insa dupa ce au platit o taxa de recuperare cat salariul mediu pe economie (700-800 lei), nu mai au resurse financiare pentru a achita serviciile unui avocat pentru consultanta si reprezentare in instanta.

„Dupa o atenta analiza a problemelor cu care se confrunta soferii romani, am considerat ca e necesar sa existe o asociatie care sa vina cu solutii concrete in sprijinul soferilor care considera ca in cazul lor s-a produs un abuz. Vizam atat abuzurile comise in cazul ridicarii masinilor, cat si conflictele cu societatile de asigurari si probleme ce tin de contractele de leasing.”, a declarat Marian Morosanu, presedintele ASDR.

Servicii de care beneficiaza membrii ASDR

Asistenta juridica gratuita. ASDR isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul Romaniei si le ofera membrilor sai asistenta juridica gratuita, acestia beneficiind de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate si reprezentare in instanta. in cazul in care se demonstreaza ca s-a comis un abuz, soferul poate recupera banii platiti pe taxele pentru ridicare, transport si depozitare, precum si amenda.

Sprijin financiar. Pe langa asistenta juridica, ASDR le ofera membriilor sai sprijin financiar. Acestia pot primi suma necesara pentru a-si recupera masina sau pentru a plati amenda, urmand ca, ulterior, sa restituie acesti bani integral sau in rate.

Asistenta rutiera. ASDR pune la dispozitia soferilor care se confrunta cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare si cazare pe teritoriul Romaniei.


CONTACT:
Soferii care au nevoie de sprijin din partea ASDR pot folosi una din urmatoarele optiuni de contact:
– pe site-ul www.asdr-romania.ro
– la email: office@asdr-romania.ro
– la numarul de telefon 0728.502.426 / 0755.885.554


» Citeste si:

1 comentariu la Asistenta juridica gratuita si sprijin financiar pentru soferii carora li se ridica masina in mod abuziv

  • Caramizaru Cristian

    Buna ziua!Doresc sa intreb daca primaria sectorului 6 poate ridica autoturisme parcate pe trotuarul Splaiului Independentei aflat in administrarea PMB.Acesta este motivul principal pe care intentionez sa-l invoc in instanta printr-o contestatie impotriva Dispozitiei de blocare/ridicare.Daca ma puteti sfatui privind continutului contestatiei,va raman recunoscator!

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*