Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


BMW a lansat cel mai puternic M5: versiunea CSL de 580 de cai

bmw m5BMW M5 CSL este tributul platit de bavarezi in cinstea celor 25 de ani de existenta ai modelului de performanta. Versiunea extrema dispune de 580 de cai putere si este mai usoara cu 50 de kilograme.

Pentru a sarbatori 25 de ani de la nasterea primului M5 de serie, in garajele diviziei sale de performanta, BMW a pregatit o surpriza fanilor sai. Este vorba despre o versiune hard-core a actualului M5, botezata cum altfel decat CSL.

Divizia de motorsport a bavarezilor a pus la punct o serie de modificari care imbunatatesc substantial comportamentul berlinei propulsate de un motor V10. Albert Biermann, responsabilul dezvoltarii modelelor sportive, a declarat ca editia speciala M5 CSL va exista doar ca studiu de design, un singur exemplar urmand sa celebreze aniversarea modelului de performanta.

Prototipul se foloseste de serviciile aceluiasi motor V10, care a primit insa o clindree marita, pana la 5.5 litri, un record pentru vehiculele M. Noul motor este capabil sa dezvolte o putere impresionanta, de 580 de cai putere si un cuplu motor de 540 Nm. Resursele vor fi distribuite cu ajutorul unei transmisii cu dublu ambreiaj marca Getrag si vor ajuta sedanul sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.1 secunde.

Aportul de putere va fi insa completat de o reducere a masei totale (1830 de kg) cu aproximativ 50 de kilograme, multumita folosirii din abundenta a fibrei de carbon. Nu putea lipsi nici o suspensie noua, care imbunatateste tinuta de drum.

Toate aceste ingrediente fac din M5 CSL unul dintre cele mai rapide creatii ale diviziei M. Potrivit oficialilor BMW, prototipul a reusit sa fie cu 20 de secunde mai rapid decat omologul sau de serie pe celebrul circuit de la Nurburgring.

(sursa:automarket.ro)


» Citeste si:

  • Nu exista articole asemanatoare.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*