Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


CE: Noi reguli pentru transportul rutier

arr_trucksComisia Europeana va introduce, de vineri, un nou set de reguli ce urmaresc modernizarea si simplificarea transportului rutier in spatiul UE, care ar urma sa genereze economii administrative anuale de 190 de milioane de euro, prin reducerea birocratiei.
Pachetul pentru transportul rutier clarifica cadrul legal pentru 900.000 de firme europene de transport rutier implicate in transportul de pasageri si de marfuri. Regulile vor fi aplicate in 24 de luni de la intrarea in vigoare. potrivit unui comunicat transmis de executivul european.

“Acest pachet vine intr-un moment crucial, cand industria transportului rutier are nevoie de reguli clare si eficiente pentru reducerea birocratiei inutile. Prin acesta se creeaza un echilibru intre nevoia de reguli armonizate si de acces liber la pietele de transport. Cred ca aceste reguli vor duce la reducerea importanta a costurilor si vor oferi un mediu competitional egal celor implicati in acest domeniu”, a declarat vicepresedintele Comisiei Europene care se ocupa de transporturi, Antonio Tajani.

Schimbarile aduse de acest pachet privesc armonizarea regulilor privind transportul de bunuri sau pasageri intre doua localitati din aceeasi tara.

Astfel, pentru a evita transporturile fara calatori sau marfa fiecare transportator rutier va avea in mod automat dreptul sa deruleze pana la trei asemenea operatiuni de cabotaj in interval de sapte zile dupa descarcarea oricarui transport international, care poate fi dovedit doar cu documentul de transport.

De asemenea, registrele nationale de transport ale companiilor vor fi conectate electronic pentru facilitarea informatiilor despre incalcarile legislatiei intre statele mebre. Noua reglementare stabileste crearea unei liste cu cele mai grave incalcari ale legislatiei care, ca urmare a gravitatii lor si impactului asupra sigurantei rutiere, ar putea face ca o companie din domeniu sa-si piarda dreptul de licenta.

In plus, firmele vor trebui sa desemneze un manager de transport responsabil de respectare a regulilor privind transportul rutier. Noul pachet de legi permite ca soferii unui anumit tip de transport de pasageri sa-si poata lua perioada obligatorie de repaus saptamanal dupa 12 zile in loc de 6.

Reglementarile privind cabotajul si derogarea de 12 zile pentru instructorii auto se vor aplica in termen de sase luni.

(sursa:ziare.com)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*