Chestionare Auto - Legislatie Rutiera
HOME | VERIFICA ITP | LEGISLATIE RUTIERA | LEGISLATIE ARR

CEI MAI BUNI

Nume
Timp
Puncte
alexe paul
7:49
26
ionita alexandru
9:41
26
andrei mihai
11:23
26
AMG
23:25
26
Ionica
6:02
25


"; txt3=txt1+document.URL+txt2; document.write(txt3); //-->


1). Daca ati fost implicat intr-un accident ce a avut ca rezultat moartea sau ranirea unei persoane, puteti pleca de la locul faptei?
a). doar daca accidentul nu s-a produs din vina dumneavoastra
b). da, daca lasati automobilul la locul faptei
c). nu

2). Ce trebuie sa faceti la semnalul dat dintr-o masina de politie ce insoteste o coloana oficiala, prin folosirea avertizoarelor sonore si luminoase?
a). sa opriti in afara partii carosabile, sau daca nu este posibil, cat mai aproape de acostament
b). sa incetiniti si sa va deplasati pe prima banda
c). sa virati dreapta la prima intersectie

3). Daca va intalniti pe un drum public ingustat cu un ansamblu de vehicule, cine trebuie sa execute manevra de mers inapoi?
a). cel care are mai putin de mers pana la o portiune de drum care sa permita trecerea concomitenta a doua vehicule venind din sensuri opuse
b). dumneavoastra
c). ansamblul de vehicule

4). Cand folositi lumina de drum?
a). noaptea, numai in localitate
b). noaptea, numai in afara localitatilor
c). noaptea, atat in localitati cat si in afara acestora, dupa gradul de iluminare a drumului public

5). Ce interdictie impune indicatorul din imagine?
a). interzice accesul mopedelor
b). interzice accesul motocicletelor
c). interzice accesul bicicletelor

6). Indicatorul acesta avertizeaza ca:
a). urmeaza un sector de drum cu denivelari
b). urmeaza sa va intalniti cu denivelarile special amenajate pentru limitarea vitezei
c). urmeaza un sector de drum alunecos

7). Intoarcerea este interzisa:
a). pe marcajul pietonal
b). in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu
c). in parcari

8). Aveti voie sa opriti autovehiculul pe un drum public cu o latime mai mica de 6 m?
a). da
b). nu
c). legal nu este prevazut

9). In care dintre urmatoarele situatii este permisa oprirea?
a). in zona de actiune a unuia dintre indicatoarele Prioritate pentru circulatia din sens invers sau Prioritate fata de circulatia din sens invers
b). in locurile unde este interzisa depasirea
c). pe strazile cu sens unic

10). Cand vreti sa parasiti autostrada trebuie:
a). sa semnalizati din timp si sa va angajati pe banda de decelerare
b). sa va incadrati pe banda de urgenta si sa incetiniti
c). sa reduceti viteza cu 400 m inainte de a iesi de pe autostrada

11). Ce nereguli efectueaza conducatorul autoturismului din imaginea de mai jos, atunci cand depaseste autocamionul?
a). manevra de depasire este interzisa in zona de actiune a panoului suplimentar de avertizare montat cu 150 m inainte de trecerea la nivel cu calea ferata
b). efectuand manevra de depasire, conducatorul autoturismului a trecut peste axul drumului, iar acest lucru este interzis in apropierea unei treceri la nivel cu calea ferata
c). niciuna, manevra de depasire fiind permisa in zona de actiune a indicatorului insotit de panoul de avertizare, montat cu 150 m inainte de trecerea la nivel cu calea ferata

12). Conducatorul unui vehicul nu are voie sa realizeze manevra de depasire in urmatoarele cazuri:
a). in intersectiile dirijate
b). pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje
c). in curbe fara vizibilitate

13). Cum trebuie sa procedati in cazul in care doriti sa virati catre stanga si trebuie sa treceti de pe banda intai pe banda a treia?
a). opriti autovehiculul si asteptati pana in momentul in care din spate nu va mai veni niciun autovehicul, dupa care treceti de pe o banda pe alta
b). va asigurati ca din spate nu se apropie nicio masina, semnalizati intentia de a trece pe banda a doua si folositi lumina farurilor pentru a-i atentiona pe ceilalti conducatori de autovehicule
c). va asigurati ca din spate nu se apropie nicio masina, semnalizati intentia de a schimba banda pe care circulati, dupa care treceti mai intai pe banda a doua si apoi pe banda a treia

14). Care dintre autovehicule va trece ultimul?
a). autoturismul
b). tramvaiul
c). autobuzul

15). Care dintre autovehicule trece primul?
a). autocamionul
b). motocicleta
c). autoturismul de teren

16). Care dintre urmatoarele autovehicule va intra ultimul in intersectie?
a). autocamionul
b). autoturismul galben
c). autoturismul verde

17). Cand nu aveti voie sa circulati cu autovehiculul pe drumurile publice?
a). daca ati obtinut carnetul de conducere de mai putin de un an
b). cand autovehiculul prezinta scurgeri de carburanti
c). cand autoturismul este foarte murdar

18). Ce trebuie sa faceti pentru a evita complicatiile in cazul unei fracturi?
a). sa curatati si sa dezinfectati zona
b). sa pansati zona fracturata
c). sa imobilizati zona fracturata

19). Cand vi se suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule?
a). cand nu opriti la semnalul agentilor de cale ferata
b). cand nu va prezentati imediat la unitatea de politie pe raza careia s-a produs un accident in care ati fost implicat
c). cand depasiti viteza cu 10-20 km/h

20). Cum se penalizeaza conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu defectiuni grave la sistemul de directie?
a). cu retinerea certificatului de inmatriculare, amenda contraventionala si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile
b). cu retinerea placutelor de inmatriculare, amenda contraventionala si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile
c). cu retragerea cartii de identitate a vehiculului, amenda contraventionala si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile

21). Daca semnalul verde se schimba cu cel galben in momentul apropierii de o intersectie, conducatorul de vehicul este obligat:
a). sa se asigure si sa treaca intersectia cat mai repede
b). sa opreasca imediat autovehiculul in fata marcajului pentru trecerea pietonilor sau a marcajului de oprire sau in dreptul semaforului
c). nu are nicio obligatie

22). Cum trebuie sa procedeze conducatorul de vehicul in momentul in care doreste sa schimbe directia de mers catre dreapta, la semnalul verde al semaforului, in timp ce pietonii sunt si ei angajati in traversare?
a). dupa semnalizarea schimbarii directiei de mers sa isi continue deplasarea cu prudenta, pietonii fiind obligati sa ii cedeze trecerea
b). sa semnalizeze schimbarea directiei de mers si sa isi continuie drumul, ei fiind cei care au prioritate
c). dupa semnalizarea schimbarii directiei de mers, sa acorde prioritate de trecere pietonilor ce sunt angajati in traversarea strazii pe care conducatorul intentioneaza sa intre

23). Atunci cand politistul se afla cu spatele la autovehiculul care se apropie si are bratul stang intins in plan orizontal, conducatorul autovehiculului trebuie:
a). sa opreasca imediat
b). sa reduca viteza si sa isi continue deplasarea cat mai aproape de acostamentul drumului
c). sa isi continue deplasarea, intrucat semnalul de oprire nu i se adreseaza

24). La trecerea la nivel cu calea ferata fara bariere trebuie:
a). sa incetiniti si sa va asigurati
b). sa opriti cat mai aproape de calea ferata, iar daca nu este impus, sa incetiniti, sa va asigurati si abia apoi sa treceti
c). sa opriti inainte de indicatoarele Trecere la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere, Trecere la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere sau Oprire, sa va asigurati si abia apoi sa treceti

25). Limita maxima de viteza admisa intr-o zona rezidentiala este:
a). 20 km/h
b). 30 km/h
c). 50 km/h

26). Care din urmatorii factori influenteaza spatiul de franare a autovehiculelor?
a). ecartamentul rotilor, viteza de reactie a soferului
b). diametrul rotilor, viteza de circulatie, greutatea autovehiculului
c). viteza de circulatie, aderenta pneurilor la sol, timpul de reactie a soferului

Nume&Prenume: Adresa email:
Legislatie Rutiera
Legisatie ARR
Informatii Utile
Newsletter
Legislatie Rutiera
Legislatie ARR
Informatii Utile
Abonare Newsletter

>