Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Constructia tronsonului de autostrada Brasov – Comarnic se mai amana cu doi ani

plan_autostradaMinisterul Transporturilor nu a mai semnat contractul de concesiune pentru tronsonul Autostrăzii Transilvania, cuprins între Braşov şi Comarnic.

Condiţiile impuse de consorţiul „Vinci-Aktor”  nu au fost acceptate de către statul român, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, susţinând că nu vrea să fie un nou Bechtel. Consorţiul trebuia să construiască tronsonul din fonduri proprii, urmând ca statul să achite ulterior, pentru o perioada de 26 de ani, rate anuale cuprinse între 180 si 300 milioane de euro. Ministrul Radu Berceanu a anunţat, că înţelegerea a picat, iar contractul ar putea fi renegociat cu alte firme. Nesemnarea contractului va mai întîrzia însă, cu cel puţin doi ani execuţia lucrărilor, care ar fi trebuit de fapt să înceapă în luna mai a anului viitor, după ce s-au pierdut deja patru ani până la negocierile cu „Vinci-Aktor”. Tronsonul Comarnic – Braşov are o lungime de 58 km, fiind considerat cel mai dificil din cadrul viitoarei autostrăzi Bucureşti – Braşov.

(sursa:adevarul.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*