Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Copii conforme valabile 5 ani

Saptamana aceasta, reprezentantii asociatiilor profesionale impreuna cu cei ai ministerului de transport au finalizat discutiile la Ordonanta pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 109/2005.

Aici au fost introduse majoritatea modificarilor solicitate de asociatii. Una din acestea se refera la perioada de valabilitate a copiei conforme care poate fi de minim un an si nu poate depasi perioada de valabilitate a licentei de transport.

Cu alte cuvinte, o copie conforma va putea fi eliberata, daca acest text intra in vigoare, pe o perioada de cinci ani, evident, cu plata integrala.
In plus, potrivit acestei ordonante, inspectorii ARR vor putea controla si respectarea dimensiunilor maxime constructive ale vehiculelor. Cu alte cuvinte, aceste controale se vor face pe toate drumurile din tara la vehiculele de peste 7,5 t, considerand ca cele care depasesc greutatea constructiva sunt un pericol la siguranta rutiera.Insa, ARR va trebui sa se doteze cu cantare in acest sens, achizitie pentru care anul acesta se va face licitatie.

In Ordonanta a mai fost introdusa propunerea UNTRR de a permite transportul de marfa cu ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor din Romania si o semiremorca inmatriculata intr-un alt stat. In prezent, acest lucru este considerat cabotaj si se pedepseste cu sume intre 10 si 20.000 lei.

O alta prevedere de refera la arimarea marfurilor, urmand a se stabili prin Normele de aplicare categoriile de marfuri care necesita arimarea, criteriile acesteia, modul in care se efectueaza etc. Propunerea a venit tot de la UNTRR, care a pus la dispozitie celor de la minister un document in acest sens din legislatia germana.

(sursa:traficmedia.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*