Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Cum recuperez permisul de conducere?

Ai fost oprit in trafic, si ai avut ghinionul de a ramane fara permis? E unul din momentele de care toti ne ferim.

Pentru inceput trebuie sa lamurim un lucru. Daca semnati PV, nu inseamna ca va asumati greseala. Pur si simplu semnati ca ati luat la cunostinta de existenta respectivului PV, DAR… aveti grija sa fie trecute obiectiile. Altfel nu semnati. In cazul in care nu semnati PV, politistul nu o sa va elibereze dovada de circulatie.

Din momentul in care ati luat la cunostinta de sanctiune, aveti la dispozitie 15 zile sa faceti contestatie. Aceasta se va depune la Registratura, la judecatoria specificata in PV. Alaturi de contestatie, depuneti: copie a PV, copie dovada si o copie a buletinului dumneavoastra. Cand va prezentati la Registratura, aveti grija sa detineti 3 exemplare din fiecare.

De asemenea, pentru a nu pierde vremea, solicitati un certificat de grefa. Pentru acesta veti avea nevoie de: cerere; timbru judiciar de 0,15 RON, taxa de timbru 1 RON.

Cu certificatul de grefa, dovada in original, copie dupa CI, copie dupa plangere va prezentati la Serviciul de Politie Rutiera pentru recuperarea permisului, conform OUG 195/2002 Art. 118, alin. 3:

Art.118. – (3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.

Felicitari, din acest moment aveti permisul in mana si puteti conduce pana la solutionarea contestatiei.

La prima infatisare la instanta, daca politia nu a trimis probele si referatul agentului, cereti instantei sa ia cauza in pronuntare. Cand judecatorul va intreba care sunt probele dumneavoastra, in functie de evenimentul petrecut, puteti aduce inscrisuri, expertize, martori. In general proba cu martori este cea mai solida.


De obicei, judecatorul va acorda mai multe termene, din diverse motive (martori care nu s-au prezentat, nu au ajuns dovezile de la politie, nu au ajuns expertizele, etc.).

ATENTIE! Nu sunteti obligat sa va prezentati la instanta de fiecare data. Puteti cere instantei inca din plangerea initiala, ca respectiva cauza sa se judece in lipsa.

Pe parcursul judecarii cauzei comunicarea cu instanta se va face oral, la fiecare termen sau prin intermediul notelor de sedinta.

Am ramas fara permis. Vreau sa-mi recuperez permisul de conducere!

» Citeste si:

9 comentarii la Cum recuperez permisul de conducere?

 • Grig

  Bune precizarile.
  …Mai bine inveti din patzaniile altora…
  Felicitari!

 • olimpia

  mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile pt viteza ce trebuie sa fac pt am-i recupera permisul

 • Radu

  Exact ce scrie in articolul de mai sus. In cazul in care abaterea este grava (viteza este mare) va recoman sa va angajati un avocat.

 • mariuca

  mi-a fost retinut talonul masini,dupa ce am facut contestatie,am dus certificatul de grefa la serviciul rutier arad,am cistigat si contestatia si surpriza….cind m-am prezentat sa imi ridic talonul,mi sa spus ca a fost trimis in tara unde a fost inmatriculata masina,ce urmeaza sa fac acum?

 • madalina

  mi-a fost retinut permisul pt expirare numere,si alea o zi,am primit amenda administrativa,nu am avut permisul suspendat niciodata,nici o abatere pina acum,mi sa spus sa imi ridic permisul dupa 90 zile,am mers cu dovada de 15 zile,cu sentinta de la parchet,dar nu l-am putu rtidica spunindumi ca lau mai prelungit 30 de zile,nu mai inteleg nimc,ce pot sa fac?

 • cristian d

  Buna, mi_a fost suspendat permisul si intocmit dosar penal, pt numere expirate de 2 zile, si sunt disperat. Nu am avut niciodata nici o abatere as vrea sa stiu ce as mai putea face. Va multumesc anticipat

 • ALIN

  daca agentul nu mi-a dat pv si am primit doar dovada de circulatie,ce trebuie sa fac ca sa pot depune contestatia?multumesc anticipat

 • ALIN

  mentionez ca nu am semnat pv

 • Radu

  E normal sa nu primesti copia PV atat timp cat nu l-ai semnat. Daca semnezi PV nu inseamna ca iti recunosti fapta. Acum trebuie sa astepti pana iti va veni PV prin post si apoi sa incepi procedura de recuperare.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*