Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


De azi, ARR cantareste tot!

Cum la sfarsitul anului trecut, ARR s-a dotat cu cantare mobile, de astazi vor iesi cu ele la control. Dreptul de a cantari vehiculele si a aplica amenzi pentru pericolele la siguranta rutiera le este dat de Ordonanta 27/2010, care modifica legea transporturilor.

Aici sunt prevazute amenzi cuprinse intre 1.000 si 1.500 lei pentru depasirea MTMA cu pana la 20% pentru vehiculele de peste 12 t, sau in cazul vehiculelor de pana la 12 t, aceleasi amenzi se aplica pentru depasiri de pana la 25%. Peste aceste depasiri amenzile ajung la 2.500-4.000 de lei. Cum in cazul acestor amenzi, suma poate fi platita la jumatate in 48 de ore, cea mai mica amenda la care se poate ajunge pentru o incarcatura care pune in pericol siguranta rutiera este de 500 de lei. Insa, spre deosebire de CNADNR, inspectorii ARR vor putea cantari inclusiv vehiculele de pana la 12 t si, in plus, vor putea cantari de acum pe toate drumurile, nu numai pe cele nationale.


ARR are, insa, si dreptul de a aplica tot pentru depasirile de greutate si amenzile prevazute de Ordonanta 43, unde sumele sunt inca imense, de 30.000 de lei pentru orice depasire de greutate. Un proiect de modificare al acestei ordonante se afla inca blocat la minister.

Daca in trafic vor fi inspectorii CNANDR impreuna cu cei ai ARR, atunci amenzile de 30.000 de lei vor fi aplicate de cei de la drumuri, iar daca inspectorii ARR vor fi singuri, atunci vor putea aplica si ei aceste amenzi.

(sursa:traficmedia.ro)


» Citeste si:

2 comentarii la De azi, ARR cantareste tot!

  • Eduard

    La firma Genius distribution soferii sant constrinsii de conducere sefi sa plece cu masinile supranincarcate , sant constrinsii sa nu respecte ore de mers altfel isi pierd slujbele . rog a se lua atitudine . genius distribution platforma inds km 13.5 autostrada A1

  • catalin vs marius

    la firma genius distribution nu se respecta greutatea pusa pe autovehicule luati atitudine

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*