Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Dubla monitorizare la traficul greu

Soferii vor trebui sa se fereasca de doua ori mai mult de inspectorii Autoritatii Rutiere Romane. Potrivit inspectorului sef al Controlului transportului rutier din cadrul ARR Bucuresti, Nicu Tanase, din acest an, participantii la trafic vor fi dublu monitorizati.

Alaturi de Politia Rutiera, Autoritatea Rutiera Romana va fi dotata cu aparatura asemanatoare radarelor, dar care are in vedere mult mai multe elemente de monitorizare, privind inclusiv starea tehnica a masinii controlate sau legalitatea documentelor existente. Toate acestea, spune Nicu Tanase, pentru cresterea eficientei controalelor. “Sistemele acestea sint mobile. Ele sint montate pe masinile proprii si arata ca un fel de radar, dar mult mai sofisticat. Masinile ARR vor fi in trafic, iar acele dispozitive, prin simpla citire a numarului de inmatriculare a masinii, actioneaza automat baza de date si asa afla daca masina respectiva este cu actele in regula, daca are inspectia tehnica la zi s.a.m.d. Acum oprim masinile si dupa aceea incepem verificarea. Cu noile dotari nu vom opri decit masinile care nu sint in regula, pentru ca ce rost are sa opresti o masina echipata corespunzator si cu documentele in regula”, a spus inspectorul sef al ARR Bucuresti.

Achizitionarea acestor aparate a fost prevazuta in bugetul Ministerului Transporturilor pe anul acesta, dotarile urmind a fi cumparate in prima jumatate a acestui an. Vor fi achizitionate astfel 90 de aparate de scanare a traficului, fiecare sucursala ARR primind cite doua. De asemenea, inspectorii rutieri vor fi dotati de anul acesta cu cintare performante pentru evaluarea greutatii reale a masinilor de mare tonaj si care vor putea fi folosite la fiecare control.


» Citeste si:

3 comentarii la Dubla monitorizare la traficul greu

  • alin

    daca nu vom fi opriti din 50-50 km e ok,dar noi cind vom mai face programele si km de la nadlak si inapoi prin toata europa intrun program fac apro,800 km,in schimb pe tara daca nu am mcv am politist sau cintar ,arr.nu stiu cum mai facem noi programele,la un control facut de autoritatile austriace nu a durat mai mult de 7 minute la care a atasat un proces verbal de control cu specificatia ca pe teritoriul austriei sal prezentam si nu mai sunt probleme.

  • MANDELUT

    Va rog sa aduceti la cunostinta inspectorilor ARR din Pitesti ca au o atitudine deosebit de ostila cu conducatorii auto de mare tonaj.Multumesc celor din alte zone pt.intelegerea de care dau dovada.

  • ovidiu

    La Pitesi dupa ce dai spaga,amenda vine acasa……. Mai sa nu te ia la bataie domnii controlori….

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*