Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Inmatricularile sunt blocate

b177haiProcedura de inmatriculare a autovehiculelor second-hand si a celor transferate de la companiile de leasing la utilizatori este blocata. Cauza este imposibilitatea eliberarii unei dovezi a platii unei taxe facute anterior.

“Prin textul de lege privind timbrul de mediu nu se poate colecta taxa in vederea inmatricularii pentru ca nu se poate lua usor adeverinta privind platile pentru taxele anterioare, deci inmatricularile sunt blocate. Am luat legatura cu autoritatile, ANAF, Administratia Fondului de Mediu si Ministerul Mediului, insa cu toata vointa acestor institutii, ANAF nu are o evidenta din punct de vedere tehnic a incasarilor anterioare si astfel se blocheaza procedura de inmatriculare”, a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare ALB Romania, Adriana Ahciarliu.

La randul sau, Ion Busuioc, director in cadrul ANAF, a declarat ca: “Vina nu apartine ANAF pentru ca legislatia in timp nu a instituit obligatia ca ANAF sa inregistreze aceste plati, ci sa incaseze prin trezorerii. Deci n-am avut obligatia de administrare, iar contribuabilii nu au fost obligati sa depuna declaratii ca au efectuat acele plati, ci sumele s-au varsat intr-un cont comun, fiind taxe nenominale, deci nu stim cine a platit pentru taxa auto”, a spus Busuioc.

 


 

ALB a propus Ministerului Mediului ca firma de leasing sa preia obligatia de a prezenta dovada platii taxelor anterioare dupa ce se realizeaza inmatricularea masinii, eliminand astfel blocajul. “Sunt societati de transport care nu pot folosi autovehiculele din cauza autorizatiilor care trebuie luate ulterior inmatricularii, iar cum inmatricularea depinde de aducerea acelei dovezi, totul este blocat”, a afirmat Marian Carlig, presedintele comitetului logistic Leasing in cadrul ALB Romania.

Reprezentantii asociatiei n-au primit inca niciun raspuns oficial din partea Ministerului Mediului la propunerea inaintata, insa din discutiile avute au inteles ca solutia a fost considerata constructiva, cu posibilitate de aplicare.

Pe piata de leasing, financiar si operational, exista 1.300 de masini rulate finantate in leasing, care nu pot fi inmatriculare din cauza lipsei adeverintelor de plata.

 

(sursa:transporter)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*