Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Inspectorii CNADNR au norma la amenzi

Printr-o nota interna, functionarii CNADNR au primit luna aceasta ca si sarcina de serviciu sa aplice cel putin cinci amenzi pe saptamana pentru depasirea greutatii. In adresa se arata ca in prima jumatate a acestui an au fost cantarite 11.846 vehicule, fata de 5.567 anul trecut, numarul sanctiunilor au scazut de la 2.381 in 2009 la 1.570 in prima jumatate a acestui an, desi numarul transporturilor nu s-a diminuat.

Asa se explica amenzile absurde incasate de transportatori in ultima perioada, de 30.000 de lei pentru depasiri de cateva sute sau chiar zeci de kilograme.
Nota este trimisa catre birourile CNADNR pe 11 octombrie, la 10 zile dupa conferinta Tranzit de la Cluj, unde transportatorii prezenti au contestat neconcordanta cuantumului amenzilor aplicate de CNADNR cu efectul depasirii asupra drumurilor.
Reprezentantul CNADNR, Minodor Stoica, s-a aparat la Cluj afirmand ca nu a participat la elaborarea legislatiei, dar ca, in schimb, reprezentantii asociatiilor profesionale au fost prezenti! Desi s-a angajat sa prezinte argumentele transportatorilor conducerii CNADNR, Minodor Stoica este chiar cel care a intocmit nota interna, semnata si de Ecaterina Munteanu, noul director DIVP din cadrul CNADNR.
Saptamana trecuta, cei mai mari transportatori din Romania au venit la Ministerul Transporturilor pentru a explica ca amenzile prevazute de Ordonanta 43 modificata, intre 25.000 si 30.000 de lei sunt mult mai mari decat in orice tara din lume si ca, din cauza acestora, vor intra curand in faliment. Discutiile s-au purtat cu Sorin Sarbu, directorul DGTR si Ecaterina Munteanu. Acestia au spus ca au prezentat mai departe punctul de vedere al transportatorilor si propunerea de modificare a cuantumului acestor amenzi si urmeaza sa inceapa discutiile pe aceasta tema cu Organizatiile patronale.

(sursa:traficmedia.ro)


» Citeste si:

3 comentarii la Inspectorii CNADNR au norma la amenzi

 • Popescu Georgeta

  Va rog mult sa discutati in articolele dumnevoastra si despre faptul ca, cei de la Drumuri aplica amenzile, fara sa cantareasca efectiv camioanele, fara sa comunice efectiv procesele verbale. Le trimit direct la executare silita la finante cu un proces verbal de afisare intocmit abuziv intr-un birou.
  Din pacate, in asemenea situatii, societatile care opereaza transporturi, nu se pot apara, ele iesind din termenul legal de a ataca procesele verbale. Oricum in cazul acestor prezumtive afisari, este extrem de dificil de demnonstrat ca nu s-au efectuat. Nu prea exista mijloace de aparare. Este un abuz grosolan.

  Trebuie modificata procedura pentru a nu lasa la latitudinea unor functionari sa intocmeasca procesele verbale fara martori, in lipsa contravenientului, iar apoi sa le intocmeasca un pv de afiseze fals si sa trimita amenzile direct la executare silita.

  Va rog sa publicati acest punct de vedere si sa ma contacteze la adresa de e-mail aratata toti cei care au intampinat situatii similare pentru a forma un corp comun si a lua atitudine.

  Multumesc.

 • Buna ziua, doamna Popescu!

  Va invit sa scrieti articolul de care faceti referire, si noi il vom publica fara probleme, atata timp cat puteti atasa diferite documente pentru a proba cele spuse de dumneavoastra. Site-ul nostru va publica orice articol care are ca scop dezvaliurea neregulilor din sistem. Ne puteti contacta la post@infolege.ro

 • achim

  am primit la domiciliu, prin afisare, doua procese-verbale de contraventie pentru lipsa rovinieta.Intr-un proces-verbal apare prezent la afisare un martor Constantin M ,din comuna Cornetu, fara celelalte date mentionate in formular(prenume in intregime,seria si nr.BI/CI, strada, nr, judet).
  In al doilea proces-verbal de afisare apare un martor Stoica Mihai, din Bucuresti ( fara seria si nr.BI/CI, strada, numar,sector).Din discutiile purtate cu o cunostinta a reiesit ca martorul Constantin M apare mentionat prezent la afisare si la acesta in luna aprilie 2011. Efectuan unele investigatii rezulta ca in comuna Cornetu a existato persoana C-tin Marin care a decedat in urma cu cativa ani, alta persoana cu aceste date nemaifigurand in comuna Cornetu. Daca ati avut acesti doi martori pe procesele-verbale de afisare va rog sa ma contactati pe e-mail familiaachim@yahoo.com sau la telefon 0744324463 deoarece doresc sa demonstrez ca sunt martori falsi.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*