Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Mi-au furat numerele. Ce fac?

Comandarea unor noi placi cu numar de inmatriculare in cazul in care cele vechi au fost pierdute, furate sau deteriorate se solicita la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Acolo veti prezenta o cerere prin care solicitati noi placute si o declaratie de pierdere/furt sau dovada din care sa rezulte ca numarul de inmatriculare a fost deteriorat.

De asemenea, trebuie sa aveti la dumneavoastra actul de identitate, cartea de identitate a vehiculului, precum si certificatul de inmatriculare. Toate aceste documente trebuie sa fie prezentate in original si copie.

In plus, trebuie sa faceti dovada de plata a contravalorii noilor placute de inmatriculare. Plata se face la ghiseu, iar pretul unei singure placute este de 20 de lei.

Daca vechile placute au fost deteriorate, ele trebuie depuse la ghiseu pentru a fi distruse.

In cazul in care nu puteti mergeti personal sa solicitati eliberarea unor noi placi de inmatriculare, aveti posibilitatea de face acest lucru prin reprezentare. In situatia unor persoane fizice, pe langa actele deja mentionate, solicitantul trebuie sa mai detina si o procura speciala autentificata, iar in cazul unor persoane juridice, dosarul va contine si o imputernicire insotita de documente care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie.

Eliberarea noilor placute de inmatriculare se face cel mult a doua zi de la achitarea contravalorii acestora si depunerea comenzii.

 

Autor: Roxana Neagu
(sursa:avocatnet.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*