Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Noile tahografe digitale.

arr_trucksNoua generatie de tahografe digitale va fi introdua pe piata pentru vehiculele de marfuri a caror masa maxima autorizata depaseste 3,5 tone si pentru vehiculele de calatori ce pot asigura transportul a mai mult de noua persoane, inclusiv conducatorul auto si care sunt destinate acestui scop, inmatriculate dupa 36 de luni de la momentul adoptarii de catre Comisie a detaliilor tehnice privind noua generatie de tahografe digitale.Noile tahografe digitale vor beneficia de doua imbunatatiri, si anume un sistem de comunicare la distanta cu scopul de a controla, dar vor si permite inregistrarea locatiei vehiculului, in conditiile stabilite de regulament.

De asemenea, integrarea cardurilor si a permiselor auto a fost amanata pentru ca atat Parlamentul, cat si Consiliul European considera aceasta propunere prea putin fundamentata. De aceea, europarlamentarii au cerut Comisiei ca inainte de a veni cu o alta propunere legislativa sa analizeze impactul pe care il poate avea o astfel de decizie asupra fezabilitatii combinarii tuturor cardurilor folosite de conducatorii auto profesionisti.

 


 

“Vom solicita Comisiei sa analizeze in special toate solutiile tehnice existente, problemele legate de compatibilitatea cardurilor si chestiunile legate de protectia datelor personale, in contextul acestei integrari”, declara Adriana Ticau, europarlamentar roman.


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*