Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


NOU! Examenul pentru permis, in aceeasi zi cu inscrierea

permisdeconducereNoi schimbări rutiere pentru viitorii şoferi. Potrivit unui ordin publicat marţi (11.06.2013) în Monitorul Oficial, candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor susţine proba teoretică fix în ziua în care îşi depun dosarul pentru examenul auto.

În plus, viitorii şoferi nu vor mai fi obligaţi să se prezinte personal la Direcţia Înmatriculări Permise pentru a-şi depune dosarele pentru examen. Conform documentului citat, „solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispozitie gratuit de catre Direcţia de Înmatriculări Permise.

Candidaţii vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea“. „Într-adevăr, această măsura simplifică lucrurile. După verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi inregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, viitorul şofer va susţine în aceeşi zi examenul teoretic. Dacă îl trece, va fi mai departe programat pentru traseu“, au declarat pentru adevărul.ro oficiali de la Înmatriculări Permise.

Ca şi până acum, candidaţii declarati «admis» la proba teoretică se programează pentru susţinerea probei practice, în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării. În ceea ce priveşte susţinerea probei practice, noile reglementări publicate în ordin stabilesc că aceasta se va realiza astfel:

  1. Numai in poligon, pentru autovehiculele din categoria AM;
  2. În poligon si traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 si A;
  3. Numai in traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv.

Proba practică pentru categoria AM, respectiv pentru mopedişti, constă numai în verificarea aptitudinilor candidaţilor în poligoane special amenajate, sfârşitul probei consemnându-se la momentul ajungerii în punctul <>. Important  pentru mopedişti! – Conform Ordinului MAI nr. 82/2013, până la data de 19 ianuarie 2014, candidaţii la obţinerea unui permis de conducere din categoria AM, care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de Legislaţie Rutieră specific conducerii mopedelor, se pot programa la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi.


(Sursa:Adevarul)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*