Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Noul Z4 sDrive35is

bmwz4BMW a prezentat in aceste weekend primele informatii si fotografii cu ceea ce ar fi trebuit sa fie versiunea de top Z4 M. BMW a hotarat insa ca modelul sa fie denumit, clasic, sDrive35is.

Fanii BMW care asteptau o versiune M a lui Z4 trebuie sa se multumeasca cu noul sDrive35si, varianta care va deveni cea mai puternica din gama roadsterului din Munchen. Impreuna cu un kit estetic si tehnic M si cu un motor cu 34 de cai putere mai tare decat cel al lui sDrive35i, noul Z4 sDrive35is reuseste insa sa se ridice la un nivel superior la toate capitolele in comparatie cu restul gamei.

Cea mai puternica si rapida versiune Z4 beneficiaza de aportul de putere al aceluiasi motor twin-turbo cu sase cilindri in linie de 3.0 litri de pe sDrive35i, acesta reusind de aceasta data – prin cateva modificari aparute mai ales la nivelul turbinelor – sa dezvolte 340 CP si 450 Nm, cu 34 de cai si cu 44 Nm mai mult decat in versiunea anterioara. In plus, pentru a nu duce lipsa de cuplu la nevoie, cel de la volan are la dispozitie 50 Nm aditionali care pot fi accesati prin functia speciala Overboost. Motorul BMW este cuplat cu o transmisie automata Sport cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj care isi schimba comportamentul in functie de modul de conducere selectat prin sistemul Dynamic Driving Control: Sport sau Sport+.

Fiecare turbina este legata de cate trei din cei sase cilindri. Cuplul maxim de 450 Nm este atins inca de la 1400 rpm si ramane constant pana la 4500 rpm. Ceva mai tarziu, la 5800 rpm, motorul atinge puterea maxima. Caracteristicile sportive ale motorului cu sase cilindri in linie subliniaza tendinta de downsize care atinge si marca bavareza, aceste cifre regasindu-se acum cativa ani intr-o liga superioara, dominata de unitatile V8.

Conform datelor oficiale BMW, Z4 sDrive35is ajunge de la 0 la 100 km/h in 4.8 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/h. Cu toate acestea, consumul si emisiile de CO2 se riodica la acelasi nivel cu al versiunii de 306 CP: 9.0 litri/100 km, respectiv 210 grame CO2/km. Aceste performante ecologice sunt atinse cu ajutorul turbinelor – produse dintr-un otel special care rezista la temperaturi de pana la 1000°C si nu are nevoie de carburant suplimentar pentru racire, si mai ales cu ajutorul tehnologiilor care poarta semnatura gamei EfficientDynamics, cum sunt Recupererea Energiei la Franare (Brake Energy Regeneration), servodirectia asistata electric si controlul inteligent al unitatilor auxiliare electrice.

Pe langa noul motor foarte performant, BMW Z4 sDrive35is vine in standard cu o serie de imbunatatiri aerodinamice si cu un kit de suspensii sportive, ambele semnate de divizia de performanta M. Astfel, designul exterior a fost modificat in comparatie cu versiunile anterioare ale modelului german prin adaugarea unor elemente de finisare aluminiu mat pentru spoilerul fata, printr-un difuzor posterior din doua piese care incadreaza tevile de esapament si prin jantele speciale de 18 inch din aliaj usor cu cinci spite. La interior, cea mai puternica versiune a celei mai noi generatii Z4 iese in evidenta prin volanul M imbracat in piele, prin scaunele sport, prin tapiteria antracit a plafonului, disponibila pana acum exclusiv pe versiunile BMW Individual, si prin cadranele cu fundal gri care sunt animate de sigla “sDrive35is”.

Suspensia reglabila M coboara garda la sol a modelului cu 10 milimetri, aceasta modificare fiind garantul unei stabilitati mult mai ridicate in virajele abordate sportiv. Amortizoarele dispun de un reglaj dinamic permanent  si proceseaza continuu datele furnizate de senzorii sistemului DSC. Timpul de reactie al sistemului este foarte scurt, acesta asigurand un raspuns imediat la orice modificare a suprafetei de rulare.

(sursa:automarket.ro)


» Citeste si:

  • Nu exista articole asemanatoare.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*