Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


O să izolăm Timişoara pe harta României

tir_timisConducerea Federaţiei Operatorilor Români de Transport a anunţat că va bloca intrarea în Timişoara în 1 martie 2010, data de la care reprezentanţii primăriei spun că va fi pusă în aplicare taxa pentru tranzitarea oraşului, în cazul autovehiculelor de transport marfă peste 7,5 tone care nu sunt înmatriculate în judeţul Timiş.

„Maşinile de mare tonaj înmatriculate în alte judeţe, care tranzitează Timişoara, trebuie să achite o taxă de 200 de lei pe zi din data de 01.03.2010. Taxa de tranzit va putea fi achitată în contul RO06TREZ6215040XXX000488, CF 14756536. Persoanele fizice şi juridice care au domiciliul/sediul pe raza judeţului Timiş sunt exceptate de la achitarea taxei de tranzit”, a anunţat, la începutul acestei săptămâni, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Transportatorii sunt revoltaţi de decizia Consiliului Local Timişoara de a institui această taxă de tranzit. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat, marţi, că începând de săptămâna viitoare va bloca intrarea în Timişoara, cu sute de camioane, pentru a protesta astfel împotriva încasării taxei de tranzitare a oraşului.

Reprezentanţii FORT spun că au încercat să discute cu oficialii Primăriei Timişoara despre taxa de tranzit, că au trimis o adresă în acest sens municipalităţii, dar nu au primit niciun răspuns.

„Vom bloca intrarea dinspre Lugoj. Noi am cerut primăriei să stabilească o întâlnire cu reprezentanţii transportatorilor, dar domnul Ciuhandu şi cu restul ne-au tratat cu spatele. Drumul European este al nostru atâta timp cât plătim rovinietă, nu avem nicio altă obligaţie să le dăm vreun ban. Când Timişoara va avea o centură ocolitoare – şi nu mă interesează pe mine, ca operator de transport, cine o face – putem să discutăm. Această taxă este o imbecilitate. O să izolăm Timisoara pe harta României dacă asta vrea domnul Ciuhandu, nu se va mai descărca nimic în Timişoara. Tot ce vine spre Timisoara va fi blocat”, ne-a declarat preşedintele FORT, Augustin Hagiu. El a adăugat că FORT solicită anularea acestei taxe în forma actuală şi găsirea unei soluţii alternative dacă într-adevăr este argumentat şi justificat.

„Transportul înseamnă mişcare şi reprezintă un act comercial ce se desfăşoară în baza unei comenzi primite de la client, de unde rezultă că autovehiculele comerciale nu se plimbă pe drumuri de dragul de a le aglomera sau de a le distruge, ci duc la îndeplinire un act de comerţ generator de taxe şi impozite. (…) Orice taxă de genul celor mai sus prezentate ar putea fi impusă beneficiarilor serviciilor de transport şi nicidecum transportatorilor”, se mai arată în adresa trimisă de FORT primăriei.

Rămâne de văzut cum vor gestiona autorităţile situaţia, săptămâna viitoare, dacă transportatorii vor pune în practică cele anunţate.

(sursa:tion.ro)


» Citeste si:

1 comentariu la O să izolăm Timişoara pe harta României

  • mihai

    De la 1 decembrie de cand s-a dat in folosinta centura de lagatura intre Calea Aradului si Calea Lugojului sunt inca foarte multe camioane care trec prin oras. De ce?
    Culmea e ca pe centura drumul e mult mai bun si mai scurt…

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*