Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Politistii pot sechestra masinile executate silit

ridicare masiniIncepand cu 15 februarie 2013, data intrarii in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, vehiculele supuse executarii silite pot fi identificate si sechestrate de politisti.

Noul Cod de Procedura Civila va schimba modul in care sunt identificate si sechestrate vehiculele supuse executarii silite. Aceasta modificare se aplica tuturor bunurilor ce necesita a fi recuperate de la datornici.

Astfel, in cazul unui autovehicul executat silit, exista posibilitatea ca politistii sa identifice vehiculul in trafic si sa ridice cartea de identitate si certificatul de inmatriculare al acestuia. In situatii speciale, se poate chiar sechestra vehiculul. Indiferent de caz, soferul va primi o copie a documentelor.

Pana in prezent, creditorii erau nevoiti sa apeleze la detectivii particulari pentru a gasi un vehicul ce facea obiectul unei executari silite.

Noul sistem va simplifica si procedura de achizitie a bunurilor care au fost executate silit, daca nu vor fi recuperate de proprietarii anteriori prin achitarea creantelor. Astfel, bunurile vor fi scoase la vanzare prin intermediul executorilor, care vor publica anunturi atat la sediu, cat si in ziare, reviste, sau pe portalurile de specialitate. In acest fel, cei care doresc sa achizitioneze un bun scos la licitatie o vor putea face intr-un mod mai simplu.

In urma acestei modificari, este de asteptat ca numarul masinilor executate silit sa creasca, pe fondul simplificarii procedurii de executare silita, prin imbunatatirea sistemului de identificare si recuperare a autoturismelor.

O scapare a acestei legi: Proprietarul este obligat sa aiba asupra lui doar certificatul de inmatriculare, nu si cartea de identitate a vehicului.


» Citeste si:

  • Nu exista articole asemanatoare.

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*