Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Pregatirea masinii pentru iarna

femeie-in-zapada

Odata cu venirea sezonului rece, se stie ca si masina trebuie pregatita pentru conditiile meteorologice nefavorabile. Ce trebuie sa facem pentru a circula linistiti iarna? Iata 15 idei utile:

 1. Verificati concentratia lichidului de racire. Lipsa propietatilor necesare poate duce la avarierea motorului.
 2. Verificati / inlocuiti pneurile, cu unele de iarna. Aceastea pot influenta decisiv capacitatea de oprire a vehicolului, si posibilitatea de a iesi din zapada cu masina.
 3. Presiunea in pneuri trebuie sa fie mai mica decat cea folosita pe perioada de vara.
 4. Verificati sistemul de pornire a masinii: electromotor, baterie, bujii.
 5. Verificati sistemul de climatizare, dezaburire, sistemul de iluminare.
 6. Verificati sistemul de spalare a geamurilor, respectiv lamelele de stergere a parbrizului si a lunetei unde este cazul. Schimbati solutia de spalat geamurile cu solutie care nu ingheata.
 7. Verificarea lanturilor, spalarea de rugina si pregatirea lor pentru a fi puse in masina.
 8. Recomandam, ca pe langa lanturi, in portbagaj sa mai aveti: un saculet de nisip, lopatica, o pereche de manusi, o paturica.
 9. Echiparea masinii cu eventuale solutii anticondens pentru geamuri si alte accesorii pentru imbunatatirea vizibilitatii.
 10. Pentru ca vopseaua sa treaca de intemperiile intalnite cu bine, recomandam un polish pe intreaga masina, si in special pe partile unde ajunge frecvent solutia de apa si sare. Eventual, puteti aplica folii speciale de protectie pe aripi, respectiv usi.
 11. Utilizarea solutiilor speciale contra inghetului pentru yale. Nu uitati sa folositi aceasta solutie si pentru incuietoarea de la rezervor sau portbagaj. este foarte neplacut sa fie frig afara si sa nu iti poti descuia, alimenta masina. Recomandam aceasta practica, chiar daca pentru deschiderea masinii folositi telecomanda.
 12. Ungeti chederele cu solutie contra inghetului.
 13. Ungeti balamalele de la usi, hayon, capota, cu spray cu vaselina.
 14. In zonele unde exista pericolul de a ramane inzapezit este bine a alimenta cat mai des masina cu combustibil, asigurandu-va in acest fel ca nu veti ingheta de frig atata timp cat motorul va functiona.
 15. Inainte de plecare, verificati ca stergatoarele sa nu fie lipite de geam din cauza frigului.


» Citeste si:

3 comentarii la Pregatirea masinii pentru iarna

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*