Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Protest al transportatorilor in septembrie

tir_timisFederaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) vrea să organizeze la începutul lunii septembrie acţiuni de protest în Bucureşti, nemultumită, printre altele, de “starea dezastruoasă” a infrastructurii rutiere şi de neplata datoriilor statului către operatorii de transport persoane.

Alte nemulţumiri ale transportatorilor vizează “amânarea nejustificată” a măsurilor privind compensarea directă a datoriilor înregistrate de stat către firme cu cele datorate de acestea statului, controlul în trafic efectuat de trei organisme de control care “abuzează transportatorii” şi neaplicarea măsurilor concrete cu privire la depăşirea greutăţii la transportul mărfurilor pe drumurile publice, se arată într-un comunicat al FORT.

Totodată, federaţia denunţă “bâlbâiala” Ministerului de Interne în ceea ce priveşte prelungirea valabilităţii programelor de transport judeţean şi neaplicarea rapidă şi eficientă a măsurilor care privesc eliminarea concurenţei neloiale şi a fenomenului de fraudă fiscală din transporturile rutiere.

“Transportatorii constată o lipsă de corelare între măsurile discutate şi agreate cu Ministerul Transporturilor şi celelalte ministere care au legătură cu acest domeniu de activitate, respectiv Ministerul de Interne şi Ministerul de Finanţe”, conform comunicatului.

Potrivit federaţiei, în perioada septembrie 2008-iunie 2010, peste 40% dintre operatorii de transport şi-au închis activitatea sau au intrat în insolvenţă.

“Activitatea de transport este în general perturbată de fenomene de corupţie ale autorităţilor, fiind privită de ani de zile doar ca o activitate prin care statul trebuie să-şi asigure cu orice preţ cât mai multe venituri”, se afirmă în comunicat.

FORT este o organizaţie patronală care reuneşte operatori de transport marfă şi călători şi este reprezentată în 14 oraşe din ţară.

(sursa:mediafax.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*