Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


RCA si pentru drumuri

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va propune guvernului ca reteaua de drumuri nationale si europene sa fie asigurata dupa principiul politei de Raspundere Civila Auto (RCA), pentru a mentine infrastructura rutiera in conditii de siguranta.

Cei de la FORT sustin idea ca pentru orice eveniment rutier sau paguba produsa utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, asiguratorul sa plateasca despagubiri acestora.

Asociatia este de parere ca prin aceasta metoda, inainte de a semna o situatie de lucrari, asumandu-si redeschiderea traficului, administratorul drumului va avea o expertiza tehnica din partea asiguratorului si cineva va plati, in sfarsit, pentru daunele provocate participantilor la trafic.

Cuantumul asigurarii ar urma sa se regaseasca inclus in valoarea taxei de utilizare a drumurilor sau in acciza din pretul carburantului.

Asociatia FORT considera ca prin implementarea acestei masuri, este greu de crezut ca administratorul drumului isi va mai permite sa sfideze platitorii de rovigneta, prin inchiderea traficului, sau prin reparatii facute de mantuiala.

FORT este o organizatie patronala, care reuneste operatori de transport marfa si calatori si este reprezentata in 14 orase din tara.

(sursa:stiriauto.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*