Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Romania are 323 km de autostrada

turda-clujMinisterul Transporturilor va inaugura astazi tronsonul de autostrada 2B Campia Turzii – Cluj Vest (42 km), dupa ce ultima portiune de autostrada data in folosinta a fost centura ocolitoare a orasului Pitesti (15,2 km) in noiembrie 2007.

Romania va avea incepand de azi 323 km de autostrada. Pentru finalizarea celor 42 km de autostrada pana in decembrie au lucrat aproximativ 4.000 de oameni, iar alte 450 de persoane au fost implicate in lucrarile de la tronsonul 3C (Suplacu de Barcau – Bors). Pe tronsonul 2B s-au construit in total 45 de structuri (poduri, pasarele, pasaje, viaducte).

Lucrarile de constructie la autostrada Transilvania au fost incepute de compania americana Bechtel in 2004, dupa ce contractul cu o valoare estimata de 2,2 mld. euro a fost semnat la sfarsitul lui 2003. Potrivit unor declaratii recente ale lui Radu Berceanu, ministrul interimar al transporturilor, Bechtel poate sa faca anul viitor inca 42 km, desi nu a fost stabilit inca bugetul pentru 2010.

(sursa:Ziarul Financiar)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*