Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Serviciul de urgenta 112 va avea dispeceri instruiti dupa standarde europene

Dispecerii serviciului de urgenta 112 vor beneficia de formare profesionala la standarde europene, realizata in cadrul unui program ce se va derula pe parcursul unui an de zile, la initiativa Ministerului Sanatatii(MS), informeaza un comunicat MS. De asemenea, proiectul in valoare de 180.000 de euro, este cofinantat de Banca Mondiala si Colegiul de Servicii de Urgenta din Finlanda.

“Avem nevoie de oameni pregatiti cat mai bine pentru a face fata urgentelor care apar zilnic. Din aceasta cauza am realizat un proiect prin care pregatim, in doua etape, 33 instructori care vor forma viitorii dispeceri. Cu persoane instruite la comanda, vom reduce timpul de interventie la incidentele semnalate de cetateni, ceea ce va avea ca efect reducerea mortalitatii si imbunatatirea selectarii si prioritizarii cazurilor in functie de gravitatea acestora”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Astfel, in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala, Ministerul Sanatatii si Colegiul de Servicii de Urgenta din Finlanda, aflat in subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor fi formati specialistisi formatori romani in dispecerizarea integrata de urgenta, din cadrul Serviciilor Medicale de Urgenta, Serviciului de Telecomunicatii Speciale- operatori 112, Ministerului Administratiei si Internelor (politie, jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta).

Potrivit comunicatului, proiectul Ministerului Sanatatii va fi implementat timp de 1 an de zile in doua centre de urgenta din Bucuresti si Tg. Mures. Acest proiect are un buget de aproximativ 180 000 de euro si se va derula printr-o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si structurile subordonate Ministerului Administratiei si Internelor.

(sursa:avocatnet.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*