Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Taxa de bariera in Mamaia este discriminatorie

taxa_podDupă nenumărate demersuri de anulare a taxei auto percepute pentru intrarea în staţiunea Mamaia pe perioada sezonului estival a autoturismelor care nu sunt din Constanţa, avocatul Laurenţiu Veţeleanu, din Bucureşti, obţine anularea actului prin care Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării aprecia taxa drept nediscriminatorie, obligând instituţia la declararea birului discriminatoriu şi la demararea tuturor măsurilor în vederea stopării acesteia.

Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, în data de 27 ianuarie a.c., instanţa s-a pronunţat în recursul privind anularea hotărârii 528/2008 emisă de CNCD, cu privire la acceptarea drept nediscriminatorie a taxei, obligând autoritatea să soluţioneze fapta prevăzută în art.10 lit. h din O.G. nr.137/2000.

Potrivit plângerii prealabile trimise de avocatul Veţeleanu CNCD-ului, referitoare la Hotărârea Colegiului Director al Consiliului, nr. 528 din 15.10.2008, pronunţată în dosarul 557/2008, ca urmare a petiţiei nr. 10020/24.07.2008, se solicită dispunerea revocării deciziei mai sus menţionate, stoparea şi sancţionarea faptelor discriminatorii instituite prin măsurile luate de Primăria Constanţa, prin introducerea acestei taxe. Pe lângă CNCD, în calitate de pârâţi au mai fost şi cele cinci persoane fizice, membri ai Consiliului Director: Gergely Dezideriu, Dragoş Tiberiu Niţă, Ana Maria Panfile, Paula Roxana Truinea şi Ana Monica Vasile. În cererea de chemare în judecată a pârâţilor este menţionat faptul că discriminarea se produce la momentul în care constănţenii nu plătesc taxa de barieră, pe motiv că ei plătesc impozite – evitându-se astfel dublarea impozitării acestor cetăţeni iar cei care vin ca turişti în Mamaia nu.

Hotărârea privind introducerea taxei de barieră în staţiunea Mamaia a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 25 mai 2005 şi a fost atacată în contencios administrativ de fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu. Iniţial, în ianuarie 2006, instanţa constănţeană s-a pronunţat în favoarea instituţiei prefectului, după care, în iunie 2007 magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale, aprobate de administraţia locală, sunt legale. Potrivit declaraţiilor edilului Radu Mazăre de la şedinţa de Consiliu Local din decembrie 2009, taxa de barieră va fi percepută şi în sezonul estival 2010.


(sursa:Ziua de Constanta)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*