Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Taxa de poluare respecta legislatia UE

Taxa auto este reglementata pe principiul “poluatorul plateste” si respecta prevederile Tratatului de Functionare al Uniunii Europene, a declarat ministrul Mediului, Laszo Borbely, intr-o conferinta de presa. Acest lucru este confirmat de concluziile la care a ajuns avocatul al general Curtii Europene de Justitie, Eleanor Sharpston, concluzii care au fost prezentate pentru prima data intr-un proces aflat pe rolul Tribunalului Sibiu.

Exista o multime de procese in care este contestata taxa auto. Ii anunt pe cei care sustin ca taxa este nelegala ca lucrurile nu stau asa. Concluziile la care a ajuns avocatul general arata ca taxa respecta legislatia europeana. Asteptam acum si hotararea Curtii Europene de Justitie pe acest subiect. Anul trecut am casat aproape 190.000 de masini, vechimea acestora, in cea mai mare parte fiind de 20 de ani. Tot anul trecut, au intrat in tara peste 130.380 de masini mai vechi de 10 ani. Nu este normal sa cheltuim 722 de milioane de lei pentru a scapa de masinile vechi, iar pe alta parte sa vina altele in tara fara a fi taxate. Nu mai vorbim de faptul ca avem probleme si cu calitatea aerului. In aceasta privinta este o politica guvernamentala”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Tribunalul Sibiu a solicitat Curtii Europene de Justitie pronuntarea unei hotarari preliminare privind compatibilitatea cu legislatia europeana (articolul 110 din Tratatul de Functionare a UE) a taxei pe poluare aplicata autovehiculelor la prima inmatriculare in Romania. Curtea Europeana de Justitie adopta o hotarare dupa ascultarea avocatului general.

In data de 27 ianuarie 2011, au fost prezentate pentru prima data, in procesul aflat la Tribunalul Sibiu,concluziile la care a ajuns avocatul general Eleanor Sharpston, concluzii care arata ca taxa pe poluare nu incalca legislatia europeana.


(sursa:avocatnet.ro)


» Citeste si:

1 comentariu la Taxa de poluare respecta legislatia UE

 • “Daca aveti o masina second-hand cumparata dintr-un stat membru UE ar trebui sa stiti ca nu sunteti
  obligati sa platiti taxa de poluare, deoarece sunt incalcate principiile dreptului comunitar,
  in speta art.110 al Tratatului de instituire al CEE, privind libera circulatie a marfurilor pe teritoriul UE.
  Daca pentru masina pe care ati cumparat-o a fost achitata taxa de poluare intr-unul din statele membre UE,
  in momentul inmatricularii ei in Romania, tara membra UE din ianuarie 2007, obligatia de a achita din
  nou taxa pentru a putea inmatricula masina este discriminatorie, deoarece persoanele care isi cumpara
  o masina deja inmatriculata in Romania nu sunt obligate sa plateasca din nou taxa de poluare.”, afirma
  avocat Coltuc Marius Vicentiu, fondator al Casei de avocatura Coltuc.0745 150 894

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*