Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Testare electronica pentru soferi, consilieri de siguranta, instructori si profesori de legislatie

Pentru mai multa transparenta, ARR a implementat la inceputul lui noiembrie programul electronic de examinare a soferilor profesionisti – din transport de marfa, persoane sau agabaritic – a persoanei desemnate – pentru marfa si persoane – a consilierilor de siguranta si a conducatorilor auto implicati in transportul ADR, a instructorilor si profesorilor de legislatie. Astfel s-a stopat orice alta forma de examinare, doar ca, deocamdata, partea practica a testului, studiul de caz, se va sustine tot pe hartie pana in prima parte a anului viitor.

Testul grila se genereaza automat dintr-o baza de intrebari, tinand cont de gradul de dificultate si de capitol. Calculatorul este cel care da rezultatul, iar chestionarele se arhiveaza electronic, astfel ca examinatorul nu mai are decat rolul de a supraveghea persoanele testate si de a corecta studiile de caz, cat timp acestea nu se sustin tot pe calculator.

Testarea se organizeaza o data pe luna in fiecare judet, in toate centrele de formare profesionala de acolo, conform unui calendar stabilit de ARR la inceput de an si cu participarea examinatorilor ARR si DTR.
In prezent, in Romania exista 180 de centre autorizate pentru formare profesionala: in unele judete cate 11, in altele, 1-2. De exemplu, in Cluj sunt examinati circa 400 de candidati pe luna, in timp ce in Giurgiu, cam 20.
Dupa primele teste electronice, promovabilitatea a fost buna, de 80%, dar, asa cum declara Dana Dobrila, director licente in cadrul ARR, numai 60% din cei care trebuia sa se prezinte la examinare au venit: restul au absentat complet sau au venit doar ca sa vada in ce consta testul si au plecat fara a-l mai sustine.
Programul electronic de testare mai are ca avantaje durata mica de implementare si costurile reduse, de circa 12.000 de euro.

(sursa:traficmedia.ro)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*