Introduceti adresa de email:

Sustinut de FeedBurner


Ucraina vrea sa inchida granita cu Romania, din cauza gripei porcine

gripa porcinaAutoritatile din regiunea ucraineana Cernauti au vorbit despre necesitatea declararii situatiei exceptionale in Ucraina si inchiderea mai multor puncte de trecere a frontierei, inclusiv cu Romania si R. Moldova, din cauza extinderii gripei porcine, relateaza agentia Omega.

“Ne-am adresat deja serviciului de graniceri si am cerut inchiderea punctelor de trecere la frontiera cu Republica Moldova si Romania, acolo unde nu exista posibilitatea de a efectua un control medico-sanitar”, a declarat seful administratiei regionale din Cernauti, Vladimir Kulis.
Solicitat de agentia OMEGA, seful serviciului de presa al Serviciului Graniceri al Republicii Moldova, Dumitru Osoianu, a declarat ca punctele de trecere ale frontierei de stat cu Ucraina nu au fost inchise si functioneaza in regim obisnuit. Potrivit lui Osoianu, la toate punctele de trecere a frontierei R. Moldova este efectuat un control medico-sanitar in vederea depistarii cazurilor suspecte de gripa pandemica.

In nordul Republicii Moldova sunt noua puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucraineana: Criva, Medveja, Larga, Ocnita, Otaci, Cosauti, Soroca, Briceni, Grimencauti.

Duminica seara, Ministerul Sanatatii de la Chisinau a anuntat ca rezultatele de laborator au confirmat prezenta virusului de gripa A (H1N1) in sase cazuri noi. Potrivit medicilor, toate persoanele s-au intors recent din Italia sau Federatia Rusa.

Pana acum, in R. Moldova au fost confirmate 25 de cazuri de gripa pandemica. Unul dintre bolnavi a decedat.

(sursa:ziare.com)


» Citeste si:

Comenteaza

 

 

 

Puteti folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*